Kabuklarını çöpe atan oturup ağlayacak! Sarımsağın kabuğunun bu faydasını öğrendikten sonra hemen kullanmak isteyeceksiniz

Türk mutfak kültüründe büyük yer kaplayan sarımsak yalnızca yemeklerde tat verici olarak kullanılmıyor. Sağlık açısından pek çok faydası bulunan sarımsağın kabuğu da kendisi gibi bir takım faydalar sunuyor. Bu faydasını öğrendikten sonra hemen kullanmak isteyeceksiniz.

Son Güncelleme:

Uzmanlar tarafından düzenli şekilde kullanımı tavsiye edilen sarımsakları genelde yeklerin içine ilave ederiz. Sarımsaklardan arta kalan kabukların yolculuğu ise çöp kutusuna doğru devam eder. Ancak yapılan araştırmalar bu davranışın ne kadar yanlış olduğunu ortaya koydu. Sarımsak kabuklarının faydalarını duyduktan sonra bir daha çöp atmayacaksınız. 

Tıpkı sarımsağın kendisi gibi bazı faydaları bulunan sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine kullananlar faydalarından kolaylıkla yararlanabiliyor. İşte çöp olarak örülen sarımsak kabuklarının içerdiği gizli faydası ve sarımsak kabuklarını kullanmanın en sağlıklı yolu:

Kaynak: Haber Global TV