Japon şeflerin sır gibi sakladığı pilav pişirme yöntemi: Bu şekilde pilav asla dibine tutmuyor

HAZIRLANIŞI

İlk olarak pirinçleri soğuk suda 5-6 kez yıkayarak nişastasından tamamen ayrılmasını sağlayın. En sonunda pirinci geçecek kadar su koyduğunuzda suda herhangi bir bulanıklık kalmadıysa işlem tamam demektir. 

Ardından bir tencere içerisine 1,25 su bardağı suyu ekleyerek kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca pirinçleri ilave edin ve deliksiz bir kapakla kapatın. Bu şekilde hiç karıştırmadan orta ateşte yaklaşık 6 dakika kadar pişmeye bırakın.

Ardından kısık ateşe alarak 10 dakika daha pişirin. Son olarak ocaktan alıp birkaç dakika demlenmeye bırakın. tuzsuz ve yağsız olması ile tam bir diyet yemeği olan Gohan bu şekilde hazır olacaktır. Afiyet olsun.