Japon şeflerin sır gibi sakladığı pilav pişirme yöntemi: Bu şekilde pilav asla dibine tutmuyor

Japon şeflerin uzun zamandır sakladığı dibine tutmayan ve lapa olmayan pilav pişirme yöntemi ortaya çıktı. Sizler de tam kıvamında pirinç pilavı hazırlamak istiyorsanız işte sır gibi saklanan ve dibine tutmayan pilav pişirme yöntemi:

Son Güncelleme:

Türk mutfağında adeta bir uzmanlık sınavı olan pirinç pilavı farklı coğrafyalarda farklı pişirme teknikleri ile karşımıza çıkıyor. Pirinç pilavının hazırlanma süreci dışarıdan bakıldığında her ne kadar asit gibi görünse de aslında incelik isteyen bir süreçtir. 

Pirinç pilavının lapa olmaması ve dibine tutmaması için dengeli bir şekilde pişirmek gerek. Pirinç pilavının dibine tutmaması konusunda ise Japon şeflerin uyguladığı bir yöntem var. Gohan adı verilen Japon pirinç pilavını hazırlayarak sizler de tam kıvamında bir pilav elde edebilirsiniz. İşte Gohan (Japon pirinç pilavı) malzemeleri ve hazırlanışı: