İzmir'de biber dolması böyle hazırlanıyor ve çok daha iyi pişiyor

İzmirliler biber dolması yaparken asla ayçiçek yağı kullanmıyor. Zeytinyağı sayesinde biber dolması çok daha lezzetli oluyor. İşte İzmir usulü biber dolması tarifine dair detaylar.

Son Güncelleme:

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolması, her yörede farklı tariflerle karşımıza çıkıyor. Ancak İzmir usulü biber dolması, kendine has püf noktalarıyla diğerlerinden ayrılıyor. Bu eşsiz lezzetin sırrı ise kullanılan malzemelerde ve özellikle de zeytinyağında saklı.

İzmir Usulü Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler:


5 adet dolmalık biber

1 adet soğan

1 su bardağı pirinç

1 adet domates

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz ve nane

1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar

1,5 su bardağı su

2 kaşık zeytinyağı