İtalyan şeflerin makarna sırrı ortaya çıktı! Makarna böyle pişince tek başınıza bir tencere yemek isteyeceksiniz
Makarna pişirirken yapılan bazı işlemler makarnanın yapısının e doğal olarak da lezzetinin değişmesine neden oluyor. Makarna pişirirken pek çoğumuzun tekrarladığı ve aslında yanlış olan bir davranış ise makarnanın suyunun dökülmesi ve makarnaların yıkanması. Makarna suyunun dökülmemesi ve daha sonra makarna içerisinde kullanılması yemeğe lezzet katıyor.
Makarnaya lezzetini veren nişastayı içeren makarna suyunun dökülmesi ve makarnanın yıkanması işlemleri makarnanın bütün besin değerleri ile lezzetini alıp götürüyor. Bunun yerine makarna suyunun belirli bir kısmını ayırmak gerekiyor. Ardından dilerseniz makarnayı yıkayabilirsiniz. Kenara ayırdığınız makarna suyunu sos hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Makarna suyuyla hazırlanan soslar hem daha kıvamlı oluyor hem de makarnanın kendi lezzetini içerdiği için yemeğe tat katıyor. Eğer makarna pişirirken makarna suyuyla sos hazırlarsanız tadı öyle güzel oluyor ki paylaşmak bile istemeyeceksiniz.