İşte yüksek IQ turnusolü bir zeka testi: Resimdeki farklı fareyi yalnız IQ'su 130'dan yüksek olanlar 12 saniyede buluyor

Optik illüzyonlu zeka testlerinde amaç farklı olan nesneyi ayırt etmektir. Bu gibi zeka testlerinden biri olan yukarıdaki görselde farklı olan fareyi 12 saniyede bulmak için bir dahi olmak gerekiyor. Peki ya siz ilk bakışta farklı fareyi bulabildiniz mi?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Optik illüzyonlu bir zeka testi ile daha karşınızdayız. Bu gibi göz yanılsamalı testlerde gözlem yeteneğinizi ve görsel zekanızı test edebilirsiniz. Bu resimdeki farklı fareyi 12 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor. 

Bu resimde aynı fare görseli ile kaplanmış bir sayfa görüyoruz. Ancak farelerden bi tanesi diğerlerinden farklı. Sizlerden istenen farklı olan fareyi bulmanız. Farklı fareyi bulmak için süreniz 12 aniye olacak. Fakat bulmak ise düşündüğünüzden çok daha zor. 

Yalnızca dâhilerin çözebildiği bu testte kendine güvenenler için süre şimdi başlıyor. Peki siz resimdeki farklı fareyi ilk bakışta görebilecek misiniz?

Farklı fareyi bulamayanlar haberimizin sonraki sayfasından doğru yanıta ulaşabilirler. 

Kaynak: Haber Global TV