İşte taşırmadan süt kaynatmanın bilinmeyen püf noktası! Ev hanımlarının kulaktan kulağa geçen tarifi açığa çıktı

Evlerde yoğurt yapma ve taze süt içme alışkanlıkları son yıllarda giderek artmaya başladı. Ancak bu işlemler için dışarıdan alınan sütlerin önce iyice kaynatılması gerekiyor. Kaynayan sütü ocakta unuttuğumuzda ise tüm ocak taşan sütle mahvoluyor. Bu yöntem sütün taşmasını engelleyecek.

Son Güncelleme:

Daha sağlıklı ve katkısız bir süt tüketimi için alınan açık sütler evlerde kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra ise sütler ya bu şekilde tüketilir ya da yoğurt mayalamak için kullanılır. Ancak her iki durumda da öncesinde tüm mikrobundan arındırmak için sütün kaynatılması gerekir.

Kaynatma aşamasında ise sütün taşmasını önlemek önemlidir. Ev hanımlarının yıllardır kullandığı kulaktan kulağa aktarılan süt kaynatmanın püf noktasını bildiğiniz zaman sütü taşmadan kaynatabilirsiniz. İşte evde taşırmadan süt kaynatmanın bilinmeyen püf noktası:

Kaynak: Haber Global TV