İstanbul'u ziyaret etti, Türkçe'yle tanıştı

Yunus Emre Enstitüsü Hollanda'da Türk kültürünü ve Türkçe'yi tanıtmak için yapay zekayı da devreye soktu. Yapay zekanın veri tabanında olmayan Türkçe kelimeleri tespit etmek için yapılan çalışmada gençlerin de Türkçe öğrenmesi sağlandı.

Son Güncelleme:

14 yıldır Hollanda'da yaşayan İtalyan Damien Mazzuchi, İstanbul'a ziyaretleri sırasında Türkçe'yle tanıştı ve ilgisi her geçen gün arttı. Şimdi hem Türkiye hem de Türkçe dostu oldu.

Damien, "Misafirperverlik kültürü çok güzel benim için çok güzel. Türk yemek seviyorum. En sevdiğim yemek imambayıldı. Mimaride Mimar Sinan. Kahve kültürü çay seviyorum çaykoliğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Anne inek, bebeğini doğurmasına yardım eden adama yaptıklarıyla gündem oldu Sincabın bir kadının elini tutarak onu yavrularına götürdüğü anlar izlenme rekoru kırdı Elazığsporlu futbolcunun doğacak bebeği için sürpriz parti: Topa vurarak öğrendi Canlı yayında denendi, işte yapay zekanın seçtiği karpuzda sonuç Hygieia’nın başı 2 bin 100 yıl sonra güneşi gördü Spor aşkı yeşil sahada nikah masasına taşındı: "Tekmelik taktınız mı?"