İstanbul’da beş restorana Michelin Yıldızı verildi

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi dün açıklandı. İstanbul’da beş restoran Michelin Yıldızı'na layık görüldü.

Son Güncelleme:

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden Michelin Rehberi, artık İstanbul’da yer alan restoranları da içeriyor.

Dün akşam İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen törende Michelin Rehberi’ne İstanbul’dan seçilen 53 restoran açıklandı.

Törende aynı zamanda Michelin Rehberi müfettişlerinin “olağanüstü yemekleri” olan restoranlara layık gördüğü Michelin Yıldızı’nı alan restoranlar da açıklandı.

Şişli’de yer alan Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı'na layık görüldü. Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise bir Michelin Yıldızı aldı.

İstanbul’da iki Michelin Yıldızı Yıldızı alan ve Bomonti’de bulunan Turk Fatih Tutak adlı restoran, Türk mutfağının lezzetlerini incelikli ve farklı yöntemler kullanarak sunmasıyla biliniyor. Restoran, mevsimlere göre değişen tadım menüsünü müşterilerine sunuyor.

Restoranın şefi Fatih Tutak, Michelin Yıldızlı Kopenhag’daki Noma ve Tokyo’daki Nihonryori Ryugin restoranlarında yetişmiş bir isim.

SEÇKİYE LAYIK GÖRÜLEN RESTORANLARIN TAMAMI:

Michelin iki yıldız

Turk

Michelin bir yıldız

Neolokal
Nicole
Mikla
Araka

Michelin Yeşil Yıldız

Neolokal

Bib Gourmand

Giritli
Pandeli
Tershane
Karaköy Lokantası
Aheste
Cuma
Sade Beş Denizler Mutfağı
Alaf
Aman Da Bravo
Calipso

Tavsiye edilen

Khorasani
Deraliye
Lokanta 1741
Matbah
Ocak
Octo
Mürver
Sofyalı 9
Eleos Beyoğlu
Yeni Lokanta
Kubbeli Lounge
Çok Çok Thai
Cuma
1924 İstanbul
Topaz
Nobu
Atölye
St. Regis Brasserie
Spago
Glens
Aqua
Tatbak
Tuğra
Feriye
Banyan
Aila
Park Fora
İnari Omakase Kuruçeşme
29
Sunset Grill & Bar
Şans
Rumeli Hisarı İskele
Kiss The Frog
Calipso
Seraf
Zuma
Beyti
Azur
Kıyı
Balıkçı Kahraman

MİCHELİN YILDIZI NEDİR?

Michelin Rehberi’nin yer aldığı ülkelerde her yıl açıklanan yıldızlar, kullanılan malzemelerin kalitesi, tatların uyumu, pişirme tekniklerinin ustalığı, şefin karakterinin restorana yansıması, menüde zaman içinde istikrarlı bir başarı gösterilmesi gibi unsurlar göz önüne alınarak restoranlara dağıtılıyor.

Bir Michelin Yıldızı, çok iyi malzemelerin kullanıldığı, yüksek standartta ve belirli bir istikrarda yemeklerin pişirildiği restoranlara veriliyor.

İki Michelin Yıldızı, restoranın şefinin karakterinin ve yeteneğinin yemeklere yansıdığı durumlarda takdim ediliyor.

Üç Michelin Yıldızı ise kariyerinin zirvesinde olan ve yemek pişirme yöntemi bir sanata dönüşen şeflerin yönettiği restoranlara layık görülüyor.

Bir restorana en fazla üç adet Michelin Yıldızı verilebiliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber