Ispanak temizlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu suyu kullanınca tozu toprağı anında akıp gidiyor

Kış aylarının favori sebzelerinden olan ıspanağın tüketilmeden önce temizlenmesi önemlidir. Toprak altına yetişen ıspanakların topladığı toz ve topraklar yıkanmadığı sürece yapraklara yapışır. Ispanak temizlemenin bu püf noktasını bildiğiniz zaman temizlik çocuk oyuncağı olacak.

Son Güncelleme:

Kış aylarında hemen hemen herkesin severek tükettiği sağlıklı yapısı ile pek çok fayda sunan ıspanak için dolaplarda yer ayrıldı. Daha sağlıklı bir bünye ve kaliteli bir yaşam için tavsiye edilen leziz sebze ıspanağın tüketimi her ne kadar keyifli olsa da öncesinde temizlik süreci oldukça zorludur. 

Üzerine yapışan toz ve toprak nedeni ile iyice temizlenmesi gereken ıspanağı su altında dakikalarca ovaladığınız zaman hem vakit kaybedersiniz hem de su israfına neden olan bu durum doğaya zarar verir. Bunun yerine kullanacağınız bir su ile ıspanakları kolaylıkla tertemiz hale getirebilirsiniz. Gönül rahatlığıyla ıspanak temizlemek isteyenlerin bilmesi gereken doğal yöntemler ve ıspanak temizlemenin püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Kaynak: Haber Global TV