Ispanak pişirirken kimse dikkat etmiyordu! Meğer ıspanağı böyle pişirmek besin değerlerini yok ediyormuş
En sağlıklı yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alan ıspanağın hazırlanma süreci sağlıklı yapısını ciddi şekilde etkileyen bir durum. Ancak pek çok kişi farkında dahi olmadan ıspanağın sağlıklı yapısına zarar veren bir alışkanlığı tekrarlıyor.
Son Güncelleme:
Ispanak, demir içeriği bakımından güçlü olmasıyla sık tercih edilen sebzelerden biridir. Kış aylarında sevilerek tüketilen sebzelerden biri olan ıspanağın tüketimi konusunda ise dikkatli olmak gerekiyor. Ispanak pişirirken yapılan bir hata bu sağlıklı tüketimin önüne geçiyor.
Ispanak pişirirken yapılan hata ıspanağı içerdiği besin değerlerinin rotadan kalkmasına neden olarak sadece kalori alımına yol açıyor. Uzmanlar ıspanak pişirirken dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. İşte ıspanak pişirirken dikkat edilmesi gerekenler ve ıspanağın besin değerlerini yok eden o hata: