İslam Memiş'ten 'Gram altın çok yükseldi, satılır mı?' sorusuna yanıt: Benim yaptığım...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yükselen gram altın için kendisine gelen, 'Çok yükseldi, satılır mı?' sorusunu yanıtladı. İslam Memiş, kişisel dolar, borsa ve altın yatırımlarıyla ilgili kararını da duyurdu. İslam Memiş, tarih vererek yatırım araçlarında beklediği seviyeleri de açıkladı

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, kendi sosyal medya hesabından çektiği bir video ile "Düşüş olacak mı?", "Gram altın çok yükseldi, satılır mı?" sorularına yanıt verdi. 

Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Döviz kurlarındaki yükselişler, altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişler devam edecek mi? Borsada pozisyonu olanlar ne yapmalı?" sorularını sorarak söze başladı. 

Ardından borsadaki durumu değerlendiren Memiş, 'negatif' beklentisi ile dikkat çekti:

"Borsa İstanbul 5690 puan seviyesinde, yüzde 1'e varan artışlarla yoluna devam ediyor. 5700 seviyesini, 5720'yi direnç seviyesi olarak takip etmeye devam ediyorum. Üzerindeki ataklarda, eğer faiz kararına kadar 5800 de kırılırsa 6000 puan seviyesi gerçekleşmiş olur. Ben negatif yönde beklentimi devam ettirdiğim için borsa tarafında pozisyonlarımı kapattım. Kısa vadede yine kademeli düşüş beklentim devam ediyor."

İslam Memiş, borsanın ardından, dolar, euro, ons altın, gram altın, ons gümüş, gram gümüş, brent petrol ve bitcoin'le ilgili tahminlerini açıkladı. Memiş, yatırımlarıyla ilgili kendi izlediği yolu da ilk kez duyurdu...

Kaynak: Haber Global TV