Islak çamaşırları sabah seren öğlen geri topluyor! Çamaşır kuruturken bu yöntemi öğrendiğinizde saatlerce bekleme derdi bitecek

Çamaşırlar temizlendikten sonra tercihe bağlı şekilde kapalı ya da açık alanlarda kurumaya bırakılır. Kuruması için bekletilen çamaşırlarımızın daha kısa sürede kuruması için uygulayabileceğimiz bazı yöntemler bulunuyor.

Son Güncelleme:

Temizlenen çamaşırlar kurutulmak üzere balkon, teras ya da kapalı alanlarda bekletilir. Ancak çamaşırların kurutulmasında özellikle kış aylarında süreç uzamaya başlar. Daha uzun sürede kuruyan çamaşırlar aynı zamanda hava koşulları nedeni ile daha çok kapalı alanda ekletilir. Kapalı alanda tutulan çamaşırlar ortamın kokusundan etkilenecektir. Bu nedenle kurutma işleminin daha kısa sürmesi amaçlanır. 

Bu noktada ise devreye kapalı alanda çamaşırları kurutmanın püf noktası giriyor. Çamaşırların çok daha kısa sürede kurumasını sağlayan basit bir yöntemi kullanabilirsiniz. Bu basit yöntem ile çamaşır kurutma sürecini yüksek ölçüde kısaltabiliriz. İşte çamaşır kuruturken dikkat etmeniz gereken püf noktası:

Kaynak: Haber Global TV