IQ ölçer zeka testi: Resimdeki çalışan arabalar içerisinde farkı olanı 14 saniyede bulanın IQ seviyesi 130'dan yüksek sayılıyor

Optik illüzyonlu bir zeka testi ile daha karşınızdayız. Bu gibi görsellerde amaç farklı olan nesneyi en kısa sürede ayırt etmektir. Görsel zeka testi sayılan bu gibi resimlerde farklı olan resmi bulan dahi sayılıyor

Son Güncelleme:

Optik illüzyonlu bir zeka testi ile daha sizlerleyiz. Görsel zekamızı ve bilişsel yeteneklerimizi ölçen bu gibi testlerde amaç farklı olan nesneyi bulmaktır. Yukarıda yer alan görselde faklı olan arabayı bulmak için adeta bi dahi olmak gerekiyor.

Yukarıda yer alan görselde bir sayfa dolusu araba görüyorsunuz. Bu arabaların hepsi aynı gibi görünüyor olabilir ancak, içlerinden biri diğerlerinden farklı. Sizlerden istenen farklı arabayı 14 saniye içerisinde bulmanız. Ancak bu düşündüğünüzden daha zor olacak. Farklı arabayı 14 saniyeden kısa sürede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor. 

Yukarıdaki resimde farklı olan nesneyi bulmak adına kendine güvenenler için süre şimdi başlıyor. Farklı arabayı 14 saniyede bulanın dahi sayıldığı bu testte siz ilk bakışta farklı olan arabayı görebildiniz?

Resimdeki farklı arabayı bulamayanlar için doğru yanıt haberimizin sonraki sayfasında.

Kaynak: Haber Global TV