İnsanlar neden birbirini öper? Cevap sizi şoke edecek!

İnsanların öpüşme şekilleri ve öpüşmekten çıkardığı anlam, farklı kültürlerde değişiklik gösterebiliyor. Bu durumda öpüşme eyleminin düşündüğümüz kadar evrensel olmadığını söyleyebilir miyiz?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Dünyada her anne ve çocuğun birbirini yanaktan öptüğünü veya her çiftin sevgilerini göstermek için dudaktan dudağa öpüştüğünü düşünüyoruz. Ancak, öpüşmek sandığımız kadar yaygın bir durum olmayabilir.

168 farklı kültür üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, toplumların yarısından azı dudaklarıyla öpüşmeyi tercih ediyor.

Nevada Las Vegas Üniversitesi'nden William Jankowiak, ebeveyn-çocuk öpücüğü veya selamlama gibi şeyler dışında, tüm dünyanın yalnızca yüzde 46'sının dudaktan dudağa öpüşmeyi romantik anlamda kullandığını söylüyor.

HER ŞEY BEBEKKEN BAŞLIYOR

İnsanların neden öpüşmeye ihtiyaç duyduğuna dair iki teori bulunuyor. Öpüşme eyleminin, bebek iken doğuştan gelen bir dudak dokunuşuna sahip olmamızdan kaynaklandığı düşünülüyor. Özellikle emzirmekle ilişkilendirebileceğimiz bu durum, herkeste refleks olan bir hareket aslında.