İki kentin 'paylaşamadığı' 130 yıllık yemek!

Kuyu şeklindeki tandırlarda pişirilen büryan kebabı Siirt ve Bitlis'te ayrı ayrı tescile kavuşmasına rağmen aradaki rekabet bitmedi. Siirt'te kuzu, Bitlis'te keçi eti ile hazırlanan iki ilin paylaşılamayan lezzeti olmaya devam ediyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Geçmişi çok eski yıllara dayanan büryan kebabı, Bitlis'te ve 1892-1919 yılları arasında bu ilin ilçesi olan Siirt'te usta ellerde hazırlanarak yıllarca tüketildi.

Hem Bitlisli ustalar hem de 26 Eylül 1919 yılında 48 sayılı "Heyet-i Umumiye" kararı ile bağımsız sancak haline getirilen, 1923 yılında ise il statüsüne kavuşan Siirt'teki kebap ustaları, bu lezzeti sofralara sunmaya devam etti.

Kaynak: AA