İçi iyi pişiyor ve dışı yanmıyor! Şef usulü biber dolması pişirmenin tüyosu
Biber dolması pişirirken bilmeniz gereken tüyolar. Bu püf noktalarını uygulayarak mükemmel bir şekilde pişmiş, içi iyi pişmiş ve dışı yanmamış biber dolmalarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Biber dolması yaparken en büyük sorunlardan biri iç harcın iyi pişmesi ve dışının yanmamasıdır. İşte size bu sorunları ortadan kaldıracak püf noktaları:
Öncelikle tarifimiz için malzemeler;
20 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
5 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
BİBER DOLMASI TARİFİ