İbn-i Sina yüzyıllar önce o çayı işaret etmişti! Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, öksürüğü anında kesiyor

İbn-i Sina'nin kitabında yer alan mucizevi biti çayı formülü sağlıklı çay olan yeşil çay ve kakule bitkisinin karışımı ile elde ediliyor. Antioksidan zengini yeşil çayın sağlıklı yapısının kakule ile birleşmesi bağışıklığın güçlenmesini sağlıyor. 

Kakuleli yeşil çayın hazırlanışı ise oldukça basit. İlk olarak bir fincan için uygun miktarda yeşil çayı demleyin. Eğer çayda taze kakule tohumu kullanacaksanız bu esnada kakule tohumlarını havanda hafifçe ezerek toz haline getirin. Ardından hazırladığınız kakule tohumlarını çayın içerisinde bırakın. Tohumların aromasının çıkması için 2-3 dakika kadar daha demlenmesine izin verin. Kakule tohumları çaya aromasını iyice verince süzerek çayı bir bardağa alın. Dilerseniz içerisine tatlandırıcı olarak limon ekleyebilirsiniz. 

Bu doğal karışım öksürüğün kesilmesini sağlıyor. Aynı zamanda solunum yolları başta olmak üzere vücutta meydana gelen iltihaplanmayı gidererek bağışıklığı güçlendiriyor. Günde 1 fincan kakuleli yeşil çayı aç karnına içebilirsiniz.