Hüzünden mutluluğa: Evsiz sopranonun öyküsü

Los Angeles Metrosu'nda Puccini'den bir arya seslendirirken görüntülenen evsiz sopranonun kimliği belli oldu. Binlerce kişinin hayranlıkla izlediği Emily Zamourka'ya teklif yağıyor...

Son Güncelleme:

Her şey, Los Angeles Emniyet Müdürlüğü'nün 27 Eylül'de Twitter ve Instagram hesaplarından bir video paylaşmasıyla başladı. 

Videoda belli ki zor şartlar altında yaşamaya çalışan orta yaşlı bir kadın, Los Angeles Metrosu'nda Puccini'den bir aryayı seslendiriyordu.

Video, takip eden kısa sürede yüzbinlerce kişi tarafından izlendi, beğenildi. Los Angeles Emniyeti'ne telefon yağdı. Herkes kadının kim olduğunu merak ediyordu. Amerikan basını kadını bulmakta gecikmedi. Olayın arkasında hüzünlü bir insan hikâyesi vardı. 

Emily Zamourka'ydı bu güzel ses ve yorumun sahibi. Bugün 52 yaşında olan Zamourka, Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle birlikte ülkesini terk eden binlerce kişiden biri. Henüz 24 yaşındayken ABD'ye ayak basan genç Emily, Missouri'ye yerleşip bir bakımevinde, sonrasında bir restoranda çalışmış. Keman ve piyano çalan genç kadın için işler 2005 yılında bozulmuş. Çeşitli rahatsızlıklarla boğuşan Emily, biraz iyileşince sokakta keman çalarak topladığı paralarla geçinmeye başlamış. Asıl yıkımıysa 3 yıl kadar önce kemanını çaldırınca yaşamış Emily. O günden beridir de sokaklarda yaşadığını, 400 dolarlık işsizlik maaşıyla ayakta kalmaya çalıştığını söylüyor. Kimseye yük olmayı istemediğini anlatacak kadar da gururuna düşkün. Neyse ki Los Angeles Emniyeti'nin yüklediği video sayesinde onu duyanlar vardı. 


Emily'ye uzmanlığına uygun yani şarkı söyleyebileceği çok sayıda iş teklifi yapıldı bile. İnternet üzerinden de binlerce dolarlık yardım toplandı. 

Kısacası, hüzünlü hikâyesi mutluluğa dönüştü Emily Zamourka'nın. Bir kez daha insanlık ölmedi dedirtti...

Sonraki Haber