Hiç ne olacağını düşündünüz mü? Elmayı ikiye böldükten sonra üzerine limon sıktığınızda...

Elme yerken üzerine limon sıkılmasının sebebini merak edenler için öncelikle şunu hatırlatmak gerek. Elma çabuk kararan bir meyvedir. Ortadan ikiye böldüğünüz anda kararmaya başlayan ve rengi değişen elmaların iç kısımlarının bu kadar hızlı renk değiştirme sebebi ise elmadaki enzimlerin oksijen ile temasının tepkimeye neden olmasıdır. 

İşte limon sıkma işlemi tam da burada devreye giriyor. Elmayı kestikten sonra bir kısmını daha sonra yiyecekseniz bu dilim ya da yarımların üzerine limon sıkmanız halinde elmada kararma olmayacak. Limon içerisindeki bileşenler elmanın tepkimeye girmesini önler ve elma yiyeceğiniz ana kadar aynı renkte kalır. 

Kaynak: Haber Global TV