Herkes patates kızartması yerine bunu yapmaya başladı! Lezzeti farklıymış
Taze Fasulye Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Fasulyelerimizi yıkayıp, ayıklıyoruz ve bütün halde
bırakıyoruz.
Kaynamış suda derin bir tencerede iyice pişene kadar haşlıyoruz ve
pişmeye yakın tuzunu ekliyoruz.
Haşlanan fasulyeleri süzüyoruz ve biraz soğutuyoruz.
Eğer fasulyelerin tuzu yeterli gelmediyse biraz daha ekleyip
harmanlayalım.
Bu arada teflon bir tavaya biraz yağ koyuyoruz.
Yine genişçe bir kaba unumuzu koyup, fasulyeleri una bulayıp,
fasulyeleri tek tek tavaya diziyoruz.
İster kısık ateşte ister normal ateşte alt üst kızartıp servis
tabağına alıyoruz. Ben alt üst kızartması kolay olsun diye ikili
krep tavası kullandım. İkisine de yağ koydum. Bir tarafı kızarınca
diğer tavayı üstüne kapatıp o tava da diğer tarafını kızartmış
oldum. Böylelikle fasulyeleri tek tek çevirmek zorunda kalmadım.
Afiyet olsun.
kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com