Her gün manava gitmeye gerek bırakmayan altın tüyo! Salatalıkları kütür kütür yapmak için gereken tek şey buymuş
Yaz aylarında sevilen meyve ve sebzeler arasında olan salatalıklar uzun süre muhafaza edildikleri zaman sulu yapılarını kaybederek kurumaya ve buruşmaya başlarlar. Salatalıkların içerdiği sağlıklı doğal suyu yeniden kazanması için bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Son Güncelleme:
Salatalık yaz aylarında en sık tüketilen sebzelerden biridir. İçerisinde doğal lif, C vitamini, K vitamini, folik asit ve potasyum gibi sağlıklı bileşenler barındıran salatalık bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili bir yardımcıdır. Aynı zamanda sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkiler bırakan salatalığın tüketimine ise dikkat etmek gerekiyor.
Salatalık yanlış şekilde saklandığında sağlıklı yapısını kaybediyor. Salatalığın saklanması aşamasında atılan yanlış adımlar içerdiği doğal sulu yapıyı kaybetmesine enden oluyor. Salatalığa kaybettiği doğal sulu yapıyı kazandırmak ve buruşuk salatalıklardan kurtulmak için bazı doğal yöntemler var. İşte buruşan salatalıkları kurtarmanın püf noktası: