Hem zamandan tasarruf edin hem de yemekleriniz tatlansın! Nohut ıslatırken yapmanız gereken tek şey...
Sulu yemeklerde nohut kullanacaklar ya da nohut yemeği hazırlayacaklar öncesinde nohudu uzun bir süre soğuk su içerisinde bırakarak iyice yumuşatırlar. Ancak bu vakit alan bir yöntemdir ve nohudu önceden ıslatmayı unuttuysanız kısa sürede yapılması imkansızdır. Ta ki şimdiye kadar.
Son Güncelleme:
Nohut ile hazırlanan yemeklerde önceden nohudu ıslatmak gerekir. Ancak bu ıslatma işlemi birkaç saat öncesinden başlanan ve uzun süren bir işlemdir. eğer yemek hazırlarken nohudu önceden ıslatmadıysanız bunun yerine uygulayabileceğiniz hem pratik hem yemeklere tat katan bir yöntem bulunuyor. İşte zamandan tasarruf etmeyi sağlayan pratik nohut ıslatma yöntemi:
Kaynak: Haber Global TV