Haşlanmış, tavada yumurta gaz yapar mı? Haşlanmış, tavada yumurta şişkinlik yapar mı? İşte 'yumurta gaz yapar mı' sorusunun yanıtı!

Haşlanmış ve Tavada Yumurta Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı?

Emzirme döneminde tüketilen besinlerin özenli bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Annenin tükettiği besinler bebekte gaz yapabileceği gibi alerji de yapabilmektedir. Annenin yediği besinlerin süte geçmesine bağlı olarak bebekte de gaz sorunlarının yaşanması mümkün olabilmektedir.

Emzirme döneminde tüketilen yumurta fayda sağlayacağı gibi aynı zamanda fazla tüketilmesinin de zararlı olabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Tüketilen yumurta ise hem anne için hem de bebek için gaz yapıcı bir besin olarak da ifade edilebilir.

Haşlanmış ve Tavada Yumurta Hamilelikte Gaz Yapar mı?

Yumurta haşlanmış olarak tüketilebileceği gibi tavada da sevilerek tüketilmekte olan bir besindir. Hamilelik döneminde de tüketilmekte olan besinlerin bebeğe etki ettiğinin bilinmesi gerekmektedir. Hamilelik döneminde yumurta oldukça faydalı olan ve yüksek proteinli bir besin olarak bilinse bile gaz oluşumuna da neden olabilmektedir. Bu yüzden hamilelik döneminde yumurta tüketiminin kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Haber Global TV