Haşlanan yumurtanın çatlamasına neden olan hata meğer buymuş! Haşladığınız yumurta her seferinde çatlıyorsa...

Yumurta haşlarken yapılan yaygın hatalar arasında yumurtanın dolaptan çıkarılarak direkt olarak haşlanması geliyor. Yumurta bir anda soğuktan sıcağa alındığı için bu durum çatlama olasılığının atmasına yol açıyor. 

Yumurta haşlarken öncelikle dolaptan çıkardığınız yumurtaları birkaç dakika oda sıcaklığına bekletmek ve soğukluğunu almak pişme esnasında çatlamasını önleyecektir. Yumurtanın bir anda soğuktan sıcağa alınması deforme olmasına neden oluyor ve bu sebeple kabuğu çok daha kolay bir şekilde çatlıyor. 

Ayrıca yumurta haşlarken haşlama suyuna birkaç damla limon sıkabilirsiniz ya da 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Bu iki yöntemin her biri yumurta kabuğunun yumuşamasına yardımcı olarak haşlandıktan sonra yumurtanın tek seferde soyulmasını sağlayacaktır.