Lezzetli biber dolması yapmak sanıldığı kadar zor değil! Gerçek Gündem'de yer alan bir içerikte; Lezzetli biber dolması yapmaya yarayan tarife yer verildi. BİBER DOLMASINA LEZZET KATAN MEYVE Kuş üzümü, biber dolmasının iç harcına eklenen ve ona eşsiz bir tat katan bir meyvedir. Özellikle Akdeniz mutfağında sıkça kullanılan kuş üzümü, asidik ve tatlı tadıyla yemeklere farklı bir lezzet katmaktadır. Birçok şefin de gizli sırrı olan kuş üzümü, biber dolmasının vazgeçilmez bir lezzet unsuru haline gelmiştir. Kuş üzümünün biber dolmasına kattığı lezzet, iç harcın dengesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yemeğe hoş bir aroma ve görsel zenginlik de katar. Dolma yapımında kullanılan pirinç, et ve baharatlarla birlikte kuş üzümü, birbirini mükemmel şekilde tamamlayarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.Kuş Üzümlü Biber Dolması Kuş Üzümlü Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç8 adet dolmalık biber1 orta boy soğan2 tatlı kaşığı çam fıstığı2 tatlı kaşığı kuş üzümü1 tutam maydanoz ve dereotuYarım çay kaşığı yenibaharYarım çay kaşığı karabiberÇay kaşığı ucuyla kimyon (Çok az)Yarım çay kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı şekerTuz1 su bardağı sıcak su1 tane domatesTereyağ yada sıvı yağ (Zeytinyağı da kullanılabilir)Kuş Üzümlü Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?Biberlerin sap kısmı çıkartılır ve çekirdekleri temizlenip yıkanır.Soğanlar küçük yemeklik olarak doğranır ve yağda kavrulur.Pembeleşen soğanlara çam fıstığı eklenip bir süre daha kavrulur.Ardından yıkanan pirinçler eklenir ve bir süre daha kavrulmaya devam edilir.Kuş üzümü eklenip 1 bardak sıcak su ilave edilip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.Ocağın altı kapatılır.Baharatlar ve yeşillik eklenip güzelce karıştırılır.Soğuyan pirinç harcı dolmalara doldurulur ve ağız kısımlarına kesilmiş domates kapatılıp tencereye yerleştirilir.Dolmaların yarısına gelecek şekilde su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Soğuk servis edilir.