Hangi kan grubu uzun yaşar? Bilim insanları araştırmayla ortaya çıkardı

Kan grubunun yaşam süresi üzerindeki etkisi uzun süredir merak edilen bir konu olmuştur. Bilim insanları bu konuyu araştırarak, kan gruplarının yaşam süresi üzerindeki potansiyel etkilerini ortaya çıkarmışlardır.

Son Güncelleme:

Kan grubu ve yaşam süresi arasındaki ilişki üzerine yapılan araştırmalar, bilim dünyasında önemli bir konu olarak ele alınmaktadır. Kan grubunun uzun yaşam ile ilişkisi konusunda yapılan çalışmalar, insanların hangi kan grubuna sahip olmalarının yaşam sürelerini etkileyebileceği yönünde ilginç bulgular ortaya koymaktadır.

***

Ulusalpost.com'daki bilgilere göre; Kan gruplarının insan sağlığı üzerindeki etkisi uzun zamandır bilim dünyasının ilgisini çekiyor. 

Son yapılan araştırmalara göre, ABD'li bilim insanları 0 kan grubuna sahip bireylerin daha uzun bir ömre sahip olduğunu ortaya koydu. Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın nedeninin kan grupları olabileceği belirtilen araştırmada, 0 kan grubunun genel olarak en sağlıklı kan grubu olduğu ifade edildi.