Hafıza dostu baharat. Sadece 1 kaşık tüketmek bile beyni etkiliyormuş

HAFIZAYA İYİ GELDİĞİ ORTAYA ÇIKAN BAHARAT

Sosyal medyada sağlıklı tavsiyeler paylaşan Osman Müftüoğlu'unun güçlü bir bellek için önerdiği 3 baharat dikkat çekti.

1. Zerdeçal

2. Safran

3. Kimyon

ARAŞTIRMAYLA KANITLANDI

Alman bilim adamları tarafından yapılan ve 'Stem Cell Research and Therapy' dergisinde yayımlanan bir araştırma, zerdeçalda bulunan bir maddenin, beynin iyileşmesinde rol alan sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olduğunu gösterdi.

Araştırmacılara göre günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek bile beyni korumaya yetiyor.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir. Bir kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklemeniz yeterli olmaktadır.

Hafızaya İyi Gelen Yiyecekler

1. Somon: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, beyin fonksiyonlarını destekler ve hafızayı güçlendirir. Düzenli olarak somon tüketmek, bilişsel yetenekleri artırabilir.

2. Yumurta: Yumurta, beyin için gerekli olan protein ve B vitaminleri bakımından zengindir. Özellikle içerdiği kolin maddesi, hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.

3. Brokoli: Antioksidanlar bakımından zengin olan brokoli, beyin hücrelerini korur ve zihinsel performansı artırabilir. Ayrıca içerdiği C vitamini ile beyin fonksiyonlarını destekler.

4. Yer fıstığı: Yer fıstığı, E vitamini bakımından zengin olup beyin sağlığını destekler. Ayrıca içerdiği folik asit sayesinde hafızayı güçlendirebilir.