Gül şehri olarak yerli ve yabancı turistlerin her sezon ilgi odağı olduğu Malatya’nın Darende ilçesinde gül reçelleri için kazanlar kaynamaya başladı. Gül reçeli yaparken peki dikkat edilmesi gerekenler neler? Gül reçeli yapımı en kolay reçel tariflerinden birdir. Eğer siz de kendi reçelini kendi yapmayı sevenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.MALZEMELER300 gram gül yaprağı (kokulu)3 bardak şeker1 limonTARİFGül yapraklarını bir tencere içinde, sirkeli suda bir süre bekletip yıkayın ve süzün.Üzerlerine 1 bardak şeker dökün ve yarım limon sıkarak elinizle ovuşturun.Ocağa aldığınız gül dolu tencereye geri kalan limon suyu ve şekeri de dökün.Su ekleyin ve kıvam alana dek pişirin.Biraz dinlendirip kavanozlayın.