'Gram altın kahini' İslam Memiş kötü haberi verdi: Dünden sonra...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için 'alım fırsatı' uyarıları ile geçen haftanın ardından önümüzdeki aylara dair öngörüsünü paylaştı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili yatırım yapmak isteyenlere kötü haberi verdi. Memiş, dün itibarıyla başlayan sürecin önümüzdeki gün ve aylara yansımalarını masaya yatırdı, öngörüsünü rakamsal değerlerle açıkladı.

Geçen haftayı değerlendiren Memiş, "Bir haftayı daha geride bıraktık. Döviz, altın ve gümüş tarafı iyi alım fırsatları vereceğini söylemiştim. Altın ve gümüş fiyatlarının haftayı yükselişle tamamladığını izledik. Borsa İstanbul haftayı 7986'dan tamamladı. Yüzde 1.15'lik değer artışı ile kapanış yaptı" dedi

Memiş, borsa tarafı tahminlerini şöyle açıkladı: 7700 - 8100 aralığını endeks tarafında takip etmeyi sürdüreceğiz. BIST 30 ve borsa fonlarının bu hafta daha fazla kazandırma ihtimalinden söz etmiştim. Bu düşüncem geçerliliğini koruyor. 9000 puandan çıkış yapacağım, bekleyişim sürüyor borsada. Yılın ilk çeyreği için 9000 öngörümde, ardından 10 bin ve 15 bin puan öngörüm vardı, bu düşüncem geçerli. Borsaya giriş yapacaklar orta ve uzun vadede zarar etmez ancak bir altın, gümüş veya euro kadar da kazandırmaz. Borsa tarafında pozitif beklentim devam ediyor. Elinizdeki miktara baktığınızda, sepetinizde borsaya karşı daha fazla yatırım varsa bunları altın, euro ve gümüşte dengelemenizi önerebilirim.

İslam Memiş, genel değerlendirmesinin ardından 4 milyon TL'lik örnek bir rakamla yatırım örneği verdi...