Göz bozan optik illüzyon testi: Geyik yok aslında!

Optik illüzyon testlerinin belki de en zorlarından biri sosyal medyada hızla yayıldı. Bakalım siz resimdeki ren geyiğini 9 saniyede bulabilecek misiniz!

Son Güncelleme:

Optik illüzyon testlerinin belki de en zorlarından biri sosyal medyada hızla yayıldı.

Çizgilerden oluşan bir görsele gizlenmiş ren geyiğini görmek için çok çaba sarf eden meraklılarının çoğu bunu başaramadı.

9 saniye içinde bu optik illüzyon testinde ren geyiğini bulamadıysanız üzülmeyin... Ren geyiğini haberimizin devamında görebilirsiniz.

Önce optik illüzyonun ne olduğuna değinelim... Optik yanılsama beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir görüntüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamaların yanı sıra optik yanılsama da vardır. Yapılan araştırmalar optik yanılsamaların psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve nesneleri nasıl algıladığımıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni her açıdan farklı bir algı oluşturan nesnelere ya da görüntülere farklı bakabilir. 

GELELİM CEVABA

Resimdeki ren geyiği çizgilerin arkasında saklı. Ren geyiğini görebilmek için çizgilere yakından bakmanız gerekiyor. Hala göremediyseniz gözlerinizi kısarak bakmayı deneyin ya da ekranı yukarı aşağı kaydırın. İşte geyiğimiz orada...

Hala göremediyseniz nasıl göründüğünü aşağıdaki görselden görebilirsiniz.

Sonraki Haber