Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Yumurta taze ve kaliteli olsun.Yapışmaz tabanlı tava kullanınYağ lezzetli olsun Yumurtaları asla doğrudan tavaya kırmayın, önce başka bir tasa kırın sonra tavaya aktarın Pişirme sırasında zamanlayıcı kurun... 3 ila 4 dakika yeterli.Yumurtayı pişerken izleyin, ısısıyla gerekiyorsa oynayın Yumurtayı pişirdikten sonra aynı tavada taze kıyılmış maydanoz veya frenk soğanını kızartıp yumurtaya ayrıca ekleyinHimalaya kara tuzu kullanınYumurtanız tavada cızırdamaya başlamadan önce baharat katınYumurta pişerken üstünü az az yağ dökün... Böylece üstü de pişecektirEşit pişmesini istiyorsanız pişirme sırasında tavayı bir kapakla örtünGevrek olsun istiyorsanız daha önceden pişirip ufaladığınız pastırma, susam ya da kızarmış ekmeği üzerine serpin.Yumurtanızı bir profesyonel gibi kırın! Tezgaha vurup çatlatmak dağılmasını engeller