Gelinim Mutfakta'da kim kazandı, birinci oldu? 14 Temmuz Gelinim Mutfakta'da 5. sezon şampiyonu belirleniyor!

Gelinim Mutfakta'da kimin kazandığı ve şampiyon olduğu merak ediliyor. 14 Temmuz Cuma günü Gelinim Mutfakta yarışmasında sezon finali heyecanı yaşandı. Peki, Gelinim Mutfakta'da kim kazandı, birinci oldu? 14 Temmuz Gelinim Mutfakta'da 5. sezon şampiyonu belli oldu mu?

Son Güncelleme:

Gelinim Mutfakta'da heyecan dorukta. Haftanın ne yüksek puanını alan gelini yarışmanın 5. sezon şampiyonu seçilecek. Gelinlerin yemek yaptığı ve kaynanaların puan verdiği Gelinim Mutfakta yarışmasını Nursel Engin sunmaktadır. İşte 14 Temmuz Gelinim Mutfakta'da yaşananlar ve 5. sezonun kazananı şampiyon isim...

GELİNİM MUTFAKTA GÜNÜN YEMEĞİ NE?

Gelinler haftanın birinci günü en güzel "lahm-ı kiraz tarifi" yapabilmek için kıyasıya mücadele etti.

lahm-ı kiraz nasıl yapılır?

- Vişne kebabı yapmak için öncelikle vişneleri bir süzgeç yardımı ile ovarak suyunu sıkın. En son süzgeçte kalan posasına 1 pardak su ilave edip onu da ezin.

- Vişne suyunu tencereye alıp içine 1 tatlı kaşığı tuz ve şekeri ilave edip kaynatın. Sonra altını kısın yaklaşık yarım saat daha kaynamaya devam etsin.

- Kıymaya karabiber, yeni bahar ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapın 3 kaşık sade yağda kavurun. Kavrulan köfteleri vişne suyunun içine atın 15 dakika da öyle pişsin.

- Ekmekleri üçgen üçgen doğrayıp tepsiye dizin üzerine vişne kebabını döküp ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

GELİNİM MUTFAKTA'DA KİM ŞAMPİYON OLDU?

Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da sezon finali heyecanı yaşandı. Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da Gönül, Dudu, Miyase ve Tuğba 5. sezonun birinci olabilmek için yarışıyorlar. Beşinci sezonun şampiyonu Miyase seçildi. Tuğba ise 2. oldu.

Yaşam haberleri

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber