Gastronomi kenti Hatay'ın yeni lezzeti 'Expo Kebabı' tanıtımına katkı sağlayacak
EXPO 2021'e ev sahipliği yapacak Hatay'da endemik bitkilerle harmanlanmış 'Expo Kebabı', kentin hem yemek hem de endemik bitki çeşitliğinin tanıtımına katkı sağlayacak.
Sahip olduğu onlarca çeşit yemek, meze ve tatlısıyla adından söz ettiren Hatay mutfağı, yeni lezzeti 'Expo Kebabı'yla da damaklara hitap edecek. Gelecek yıl 'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla düzenlenecek EXPO'ya hazırlık kapsamında sunuma hazırlanan yeni lezzet, kentin yanı sıra bitki çeşitliliğinin tanıtımına da katkı sağlayacak.
Hatay Büyükşehir Belediyesi gastronomi proje uzmanı ve mutfak şefi Celil Erkan, kentin gelecek yıl çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını hatırlattı.
Bu organizasyona hazırlıkların her alanda sürdüğünü belirten Erkan, "Kentimizin endemik bitki ve yemek çeşitliği bilinmektedir. Bu iki özelliği birleştirip kuzu eti, zahter, maydanoz, nane, dereotu, sarımsak, havuç ve çeşitli baharatlar kullanılarak 'Expo Kebabı'nı ortaya çıkardık" diye konuştu.
Erkan, kebabın, yine kente özgü firik pilavı ve hazırlanan özel sosla sunulduğunu ifade ederek, Hatay'daki yaklaşık 600 lezzete bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. AA