GastroAntep biber hasadıyla başladı

Festivale katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep mutfağının, şehrin 12 bin yıllık tarihinde yer alan medeniyetlerden süzülüp gelen zengin kültürel mirasa sahip olduğunu dile getirerek, "500'e yakın yemeği bulunan Gaziantep mutfağındaki çeşitlilikte, ilimizin sahip olduğu tarımsal üretimin önemli rolü var. Elverişli coğrafi ve iklim şartları sayesinde bereketli Gaziantep topraklarında yetişen sebzeler, tahıllar, baklagiller, meyveler, Antep fıstığı, yöremize özgü endemik bitkiler ve baharatlar, zengin mutfağımızın ve özgün yemeklerimizin temel malzemelerini oluşturuyor. İlimizdeki binlerce çiftçi ailenin geçimini sürdürdüğü, yemeklerimize benzersiz lezzet kazandıran ünlü Gaziantep biberi de bu ürünlerimizden sadece birisi. Festivalimizin açılışını biber hasadıyla yapmayı çok anlamlı ve önemli buluyorum" dedi.