Fili terlikle korkutmaya çalışan adam hayatıyla oynadığının farkında değil!

Hindistan'da birkaç kendini bilmezin terlikle fili korkutmaya çalışması tepkilere neden oldu.

Son Güncelleme:

Sosyal medyadan "Fille neden dalga geçiyorlar?" başlığıyla paylaşılan videoyu çeken Parween Kaswan, terlikle fili korkutmaya çalışan adamın cezalandırılması gerektiğini savunuyor.

"Fili kızdırıyorlar sonra da filler saldırıyor ve biz filler katil diyoruz. Bunu yapmayın, onları kızdırmayın. Hayati tehlikeye yol açıyor" diyerek uyarılarda bulunan Kaswan'ın bu uyarısı sosyal medyada ses getirdi.

Videoda tepede duran bir fili aşağıdan terlikle tehdit eden birkaç kişiyi görüyoruz. Sinirlenen fil yanına yaklaşanlara kovalıyor. En sonunda ise fil daha fazla uğraşmak istemiyor ve bölgeden ayrılıyor.

FİLLER İNSANLARA ZARAR VERİR Mİ?

Filler genellikle insanlara zarar verecek kadar saldırgan değillerdir, ancak çeşitli durumlar ve koşullar altında tehlikeli olabilirler. Filleri doğal ortamlarında gözlemek ve onlarla etkileşimde bulunmak, genellikle uzak durulması gereken bir davranıştır. İnsanlarla çatışmalar genellikle fillerin doğal yaşam alanlarına müdahale edilmesi, gıda kaynaklarının sınırlı olması veya fillerin kendilerini savunma gerekliliği gibi faktörlere dayanabilir.

Filler genellikle sakin ve barışçıl hayvanlardır. Ancak, özellikle yavrularını koruma içgüdüsüyle veya bir tehlike hissettiklerinde saldırgan olabilirler. Vahşi yaşam alanlarında fillerle karşılaşıyorsanız, onlara uzak durmalı ve onları rahatsız etmemelisiniz.

Filler ayrıca bazı kültürlerde tapınaklarda, safari parklarda veya turistik yerlerde turistlerle etkileşime girebilecekleri yerlerde bulunabilir. Ancak, bu tür etkileşimlerde dikkatli olunmalı ve hayvanların doğal davranışlarına müdahale edilmemelidir.

Genel olarak, fillerle etkileşim kurarken dikkatli olmak ve onların doğal davranışlarına saygı göstermek önemlidir. Uygun güvenlik protokollerine ve rehberlerin talimatlarına uymak, insan-fil etkileşimlerinde güvenliği artırabilir.

Kaynak: Haber Global TV

İlk defa Afyonkarahisar'da ekilen "lenox" boy verdi: O alanın en verimli bitkisi Ege'de görsel şölen: Halk arasında "Allı Turna" olarak biliniyor Antalya'da düğünde şaşırtan ‘mezar taşı’ şakası Ayıyı görüntülemek için peşine düştü, yuvasında görüntülemeyi başardı Birbirine sarılarak dans eden gençlerin yerin dibine girdiği anlar Su altından ilginç görüntüler: Müren balığı ile karides...