Evde yalnız kalıp alkol alan köpek veterinere kaldırıldı!

Amerika Birleşik Devletleri, evde yalnız kalınca likör ile votka içip sarhoş olan ve veterinere kaldırılan köpeği konuşuyor.

Son Güncelleme:

ABD'de Jack isimli köpek, sahipleri evde yokken 1 şişe İrlanda likörü ve votka içtikten sonra sarhoş oldu.

Eve gelen sahipleri köpeklerinin suçluymuş gibi şüphelendi ve evi dolaşmaya başlayınca etrafa yayılan içki şişelerini fark etti.

Sersemleyip yürümekte zorlanan köpek, veterinere kaldırıldı. Geceyi veterinerde geçiren köpeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntüler mizahi yönüyle viral oldu. Ancak alkol köpekler için son derece tehlikeli ve zehirlenmeye sebep olabilir.

KÖPEKLERİN İÇMEMESİ VE YEMEMESİ GEREKEN ŞEYLER

Köpekler, bazı insan gıdalarını ve maddelerini sindiremez veya metabolize edemezler, bu nedenle belirli şeylerden kaçınılmalıdır.

Çikolata: Çikolata, köpekler için tehlikeli olan theobromine adlı bir madde içerir. Bu madde köpeklerde kalp sorunlarına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kafein: Kafein de theobromine gibi köpekler için toksik olabilir. Bu nedenle, kahve, çay ve enerji içecekleri gibi kafein içeren maddelerden kaçınılmalıdır.

Üzüm ve kuru üzüm: Üzüm ve kuru üzüm köpeklerde böbrek yetmezliği ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Soğan ve sarımsak: Soğan ve sarımsak, köpeklerde hemolitik anemiye (kan hücrelerinin parçalanması) neden olabilir.

Alkol: Alkol, köpekler için son derece zararlıdır ve zehirlenmeye yol açabilir. Alkol içeren içecekler köpeklerden uzak tutulmalıdır.

Süt ve süt ürünleri: Bazı köpekler laktoz intoleransına sahip olabilir, bu nedenle süt ve süt ürünleri verilmemelidir. Özellikle yetişkinlik döneminde, köpeklerin çoğu laktoz sindiremez.

Tuzlu gıdalar: Aşırı tuz tüketimi, köpeklerde tuz zehirlenmesine neden olabilir. İnsanlar için hazırlanan tuzlu atıştırmalıklar ve hazır gıdalar köpeklere verilmemelidir.

Meyve çekirdekleri ve çekirdekli meyveler: Bazı meyve çekirdekleri zararlı kimyasallar içerir ve köpekler için tehlikeli olabilir. Örneğin, elma çekirdekleri ve şeftali çekirdekleri bu kategoriye girer.

Tatlandırıcılar: Birçok tatlandırıcı, özellikle ksilitol, köpeklerde ciddi zehirlenmelere neden olabilir. Bu tür maddeler içeren ürünlerden kaçınılmalıdır.

Kaynak: Haber Global TV

Van'da kış ve yaz mevsimi bir arada Gümüşhane'de gündüz vakti şaşırtan görüntüler böyle kaydedildi Türkiye'nin en meşhur koyunu: Gülçin'e bir şey olsa hiç yaşayamam Avcılar'da yıllardır aynı direğe yuva yapan leylek mahallenin maskotu oldu Tatbikat gerçekçi olsun diye sinir krizi geçirdi İki yılanın 'dansı' kamerada: İşte o çiftleşme ritüeli