Evde saç kesimi nasıl yapılır? Saç kesmenin püf noktaları nelerdir?

Koronavirüs nedeniyle berberler ve kuaförler geçici süreliğine kapatıldı. Bu süreçte vaktinin çoğunu evde geçirenler ise evde saç kesmenin püf noktalarını merak ediyor. Rutin bakımlardan biri olan saç kesimi evde de yapılabilir. İşte, tüm detaylar...

Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin geçici olarak kapatılmasının üzerinden üç hafta geçti. Haftalardır rutin bakımlarını yapamayanlar da "Evde saç kesimi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor.

Berbere ve kuaföre gidemediğiniz bugünlerde evde saç kesiminin püf noktalarını arıyorsanız, içeriğimize göz atabilirsiniz.

EVDE SAÇ KESMENİN PÜF NOKTALARI

  • Evde saç kesimi yapmadan önce saçların temiz olduğundan emin olunmalıdır. Özellikle dolaşık olmayan saçlar kesim sürecinde kolaylık sağlayabilir. Saçlar dolaşıyorsa ve karışıyorsa dolaşıklık açıcı bazı ürünler kullanılabilir.
  • Saçlar en güzel nemliyken kesilir ancak bu süreçte çok ıslak olmamasına dikkat edin. Saçtan sular damlıyorsa bir havlu yardımıyla fazla su alınabilir.
  • Kesim sırasında rahat bir alan seçilmesi sağlıklı sonuç almak açısından önemlidir. Geniş bir ayna ile saçın tüm bölümleri rahat görülebilir. Saçın arkasında da bir ayna olması arka kısımları görmek açısından faydalı olacaktır.
  • Saçı kesmeden önce doğru taramak önemlidir. Doğal ayrım çizgisine dikkat ederek kesim yapmak doğal bir sonuç için gereklidir. Erkekler için tıraş makinesiyle bir kesim yapılacaksa düşük numaralı başlıkla kesime başlanmalı böylece yaşanabilecek aksi bir durumun önüne geçilebilir. Düşük başlıklar yumuşak geçiş için önemlidir.
  • Makasla kesim yapılacaksa saçlar tarakla ya da parmaklarla yukarı kaldırılır. Küçük hareketlerle gerçekleştirilecek kesim makas izlerinin oluşmasını engelleyebilir. Eşit kesimler makasla kesim sırasında önemlidir. En sonunda saça şekil vermek için küçük dokunuşlar yapılabilir.
  • Evde saç kesimi yaparken başın arka kısmından başlamak daha mantıklı olacaktır. Ardından yanları, en son üst kısmı alarak saç kesimi sonlandırılabilir. Bu şekilde kademeli bir şekilde kesim yapmak hata yapma riskinin önüne geçer.
Sonraki Haber