Ev hanımlarının sır gibi sakladığı yöntem meğer buymuş! Kararmadan iz bırakmıyor, tahta kaşıkları anında temizliyor

Ev temizliğinin püf noktaları bu konuda uzman kişiler tarafından kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Mutfaklarda temizlenmesi uzun süre eşyalardan olan tahta kaşıkları anında temizleyen yöntem açığa çıktı.

Son Güncelleme:

Dayanıklı ve kullanışlı yapısı ile pek çok kişinin mutfaklarda kullanmayı tercih ettiği bir eşya olan tahta kaşıkların hijyeni oldukça önemlidir. Metal kaşıklara göre daha sağlıklı oldukları savunulan tahta kaşıklar yemek hazırlarken kullanılmasının ardından temizlenmelidir. Ancak tahta kaşıkların temizliği daha sonraki yemek hazırlama işlemlerinin sağlığı açısından önemlidir. Düzgün temizlenmeyen tahta kalıklarda bakteriler birikebileceğinden tahta kaşık temizliğinin püf noktasını bilmek gerekiyor. 

Mutfaklarda pek çok farklı şekilde kullanılan tahta kaşıklar, tavaların dibini kazımaktan hamur ve sos karıştırmaya kadar yemek pişirmenin her alanında yardımımıza koşuyor. Bu nedenle tahta kaşıklarımızın temizliğine dikkat etmeliyiz. İşte tahta kaşıkları kısa sürede tertemiz yapan doğal yöntem:

Kaynak: Haber Global TV