Etrafında buz katmanı olsa bile fark etmez! Bu doğal yöntemle donmuş kıyma saniyeler içerisinde çözülüyor

Yemek hazırlamak istediğimiz zaman bazen malzemelerimizi önceden hazırlamamız gerekir. Kıyma gibi buzluğa bırakıp daha sonra yemeklerde kullandığımız malzemeleri kullanmadan önce çözdürmemiz gerektiğinde yemek hazırlama süreci uzayabilir. Eğer kıymayı önceden çözdürmeyi unuttuysanız o halde bazı doğa yöntemler ile kısa sürede kıymanın buzunu tamamen çözdürebilirsiniz.

Son Güncelleme:

Kasaplardan satın aldığımız kıymanın bir kısmını buzluğa bırakırız ve daha sonra kullanmak üzere dondururuz. Ancak buzluğa bırakılan ve dondurulan kıymayı önceden çözdürmeyi unuttuğumuzda yemeklerin pişme süresi uzar. Eğer sizler de yemeklere kullanacağınız kıymayı çözdürmeyi unuttuysanız telaşa hiç gerek yok. 

Mutfaklarda kullanabileceğiniz bazı pratik bilgiler ile kıymayı dakikalar içinde çözdürebilir ve yemek hazırlama sürecini hızlandırabilirsiniz. Doğal yöntemler ile kıyma çözdürmenin püf noktası olan bu pratik bilgiler şu şekilde karşımıza çıkıyor: