Eti pişirmeden önce bu sosta bekletin: Lezzetine lezzet katıyor ve yumuşacık pişiyor!

Etin daha yumuşak ve daha leziz pişmesi için gerçekleştirilen marine etme işlemini gerçekleştirmek için malzemeler ve marine işlemi şu şekilde karşınıza çıkıyor:

Malzemeler

500 gram et ( kırmızı ya da beyaz tercihe göre)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

3 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı bal

Tuz, karabiber ve kekik

HAZIRLANIŞI

Etin kuru olmasına özen gösterin. Daha sonra yemeklik olacak şekilde dilimleyin. Ardından bir kap içerisine marine işlemine kullanacağınız zeytinyağı, limon suyu, bal, sarımsak ve soya sosunu karıştırın. Ardından eti sosun içerisine koyun. Üzerine baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Tüm malzemeleri ekledikten sonra eti iyice sosa bulayın ve sos içerisinde 2-3 saat kadar bekletmeye başlayın. Eti ne kadar uzun süre marine ederseniz sonuç o kadar tatmin edici olacaktır. 

Kaynak: Haber Global TV