Eti öyle bir yumuşatıyor ki pişmaniye gibi dağılıyor! 40 yıllık usta şeflerin lokum gibi et pişirme yöntemi açıklandı

Türk mutfak kültüründe etli yemeklerin sayısı öyle çoktur ki neredeyse her yemeğe et eklenir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu mutfaklarında etli yemekler çok daha fazladır. Bu kadar sık kullanılan kırmızı etin ise yemeklere eklenirken yumuşacık olması için bu doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

Son Güncelleme:

Kırmızı etin tüm lezzetinden faydalanmak için doğru şekilde pişirilmesi önemlidir. Et doğru şekilde pişirildiğinde lokum gibi yumuşacık hale gelir ve  çatal değdirdiğiniz anda dağılır. Etin bu şekilde yumuşacık pişmesini sağlayan bazı doğal yöntemler bulunuyor. Yemek tarifleri içerisinde eti yumuşatmanın püf noktası sayılan bu yöntemlerden yardım alabilirsiniz. 

Eti doğru şekilde yumuşatmanın püf noktası olan bu doğal yöntemler yemek tarifleri içerisinde şu şekilde karşımıza çıkıyor: