Et yumuşasın istiyorsanız sakın bunu yapmayın! Kırmızı et pişirirken yapılan bu hata etin odun gibi sert kalmasına neden oluyor
Kırmızı et pişirirken tekrarlanan bu hata eti marine ederken yapılıyor. Eti marine ederken üzerine tuz döktüğümüz zaman etin yumuşamasını engellemiş oluyoruz.
tuzlanana et ne kadar süre marine edilirse edilsin yumuşamak yerine sertleşmeye başlıyor. Bu da etin pişerken yumuşamasını ve iç suyunu bırakarak kendi suyunda lezzetli bir şekilde pişmesini engelliyor. Eğer lokum gibi dağılan bir kırmızı et yemeği pişirmek istiyorsanız bunun için eti marine ederken kesinlikle tuz kullanmamak gerekiyor.
Marine işlemi esnasında kırmızı eti süt ya da zeytinyağı kullanarak yumuşatabilirsiniz. Tuzun ise et pişmeye yakın eklenmesi gerekiyor.