En ünlü pasta şefleri bile bu yöntemi kullanıyor! Un saklarken içerisine iki tane ekleyince un asla böceklenmiyor
Faklı tariflerin içerisinde ana madde olarak kullanılan ve enfes hamur işlerinin ortaya çıkmasını sağlayan unu yanlış şekilde saklamak kısa süre içerisinde böceklenmesine yol açar. Unun böceklenmesini engellemek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Hamur işlerinin ana maddesi olarak kullanılan un genellikle yemeklere göz kararı olarak eklenir. Pek çok farklı tarifin içerisinde bulunan unu bu nedenle sürekli hazırda kalması için paket paket alırız. Satın alınana unları ise doğru şekilde saklamak gerekir.
Un yanlış yöntemlerle saklandığı takdirde kısa süre içerisinde böceklenmeye başlayacaktır. Böceklenen unun kullanılması ise sağlık açısından zararlı olduğu için çöpe atmak gerekecek. Bu sorunun önüne geçmek için unu doğru saklamanın belirli püf noktalarını bilmeniz gerek.