En güzel yılan türü bulundu! Bilim insanlarına göre estetik açıdan bir harikalar

Bu yılanların ince, silindir şeklinde gövdeleri, düzenli sıralar halinde pürüzsüz pulları ve kısa sivri bir kuyruğu bulunuyor.

Genellikle siyah ve sarı halkala sahip olanların bu yılanların kafaları da küçük. Boyutları türüne göre 15 ila 60 santimetre arasında değişiyor.

Tel Aviv Üniversitesi Zooloji Okulu'nda Profesör Shai Meiri, "Bugün artık bütün hayvan gruplarının bilindiğini varsayma eğilimindeyiz ancak bazen hala sürprizlerle karşılaşıyoruz. Micrelapidae yılanlarında olan da buydu.

İncelemeler bu yılan türünün moleküler verilerinin benzersiz olduğunu yani kendine has bir aileye ait olduklarını gösterdi.

Estetik açıdan oldukça güzel olan bu türün çoğunlukla insanlara karşı zararsız olduğu belirtiliyor. Ancak birçok kültürde yılanlar kötülük ve büyücülükle ilişkilendirildiği için çoğunlukla öldürülüyor. Halbuki yılanlar kemirgen popülasyonlarını ve zararlıları kontrol etmede, besin zincirinin sürdürülmesinde ve ekosistem dengesini korumada çok önemli bir rol oynuyor. Öte yandan Micrelapidae yılanları aynı zaman başka hayvanlar için de besin oluyor. Yırtıcı kuşlar ve diğer yılanlar, bu tür yılanları avlayarak besleniyorlar.

Yeni yılan sınıfıyla ilgili çalışma Molecular Phylogenetics and Evolution akademik dergisinde yayınlandı.

Kaynak: Haber Global TV