Soyduğunuz elmanın kabuğunu dolapta soğutup..

Meyve ve sebzeleri tüketirken soyulan kabukları genellikle çöpe atarız. Ancak meyve ve sebzelerin kabuklarının çöpe atılmaması gerektiğini ortaya koyan birden çok kullanım alanı yavaş yavaş popüler olmaya baladı. Elma kabuklarını çöpe atmak yerine bu alternatif kullanım alanlarına göz atabilirsiniz

Son Güncelleme:

Elmaları tüketirken ya da tatlı yapımına kullanırken genellikle kabuklarını soyarak kullanmayı tercih ediyoruz. Soyulan kabuklar ise genellikle çöpe atılıyor. Ancak elma kabuklarını atmak yerine alternatif kullanım alanlarından faydalanmayı tercih edebiliriz. Elma kabuklarını atmadan önce bir daha düşünmenizi sağlayacak alternatif kullanım alanları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Kaynak: Diğer