e-Devlet'ten ikametgah belgesi nasıl alınır? e-Devlet'ten ikametgah belgesi indirme

Vatandaşlara pek çok farklı hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinden ikametgah sorgulaması yapabilir, ikametgah belgesini indirebilirsiniz Peki, ikametgah sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet'ten ikametgah belgesi nasıl alınır?

Son Güncelleme:

Ülkemizde vatandaşların en çok kullanmış olduğu e-hizmetlerden birisi de e-Devlet kapısı oluyor. Devlet kapısı ya da Dijital Türkiye olarak da isimlendirilen e-Devlet, devlet hizmetlerinin vatandaşlara internet üzerinden sunan web tabanlı bir sistem olarak ifade edilebilmektedir. e-Devlet'te en çok kullanılan hizmetlerden birisi de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün vatandaşlara sunmuş olduğu ikametgah belgesi sorgulama işlemi oluyor. Peki bu işlem nasıl yapılır? sizler için bunu yanıtladık...

e-DEVLET'TEN İKAMETGAH BELGESİ NASIL ALINIR?

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda pek çok işlem için vatandaşlardan ikametgah belgesi isteniyor. Özellikle yeni işe giriş, okul kayıt, burs başvurusu ya da diğer resmi işlemler için talep edilen ikametgah belgesinde kişinin kayıtlı olduğu adres bilgileri bulunmaktadır. İkametgah belgesini çıkarmak için e-Devlet kapısı üzerinden birkaç adım izlemeniz yeterli. e-Devlet'ten ikametgah belgesi almak için şu adımları takip edin;

- İlk iş olarak tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

- Sonrasında çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız gerçekleştirin,

- Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

- Bu işlemlerin sonrasında açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde olan arama butonuna basarak Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) yazıp arama işlemini sürdürün.

- Açılan sayfada olan bilgilendirme metnini okuyarak 'Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum.' ifadesini işaretledikten sonra 'Devam Et' butonuna tıklayın.

- Açılan yeni sayfada belgeyi kimin için alacağınızı işaretleyerek 'Devam Et' butonuna tıklayın.

- Daha sonra açılan sayfada çıkan bilgileri kontrol edip belgenin neden verileceğini belirtin ve tekrardan 'Devam Et' butonuna tıklayın.

- Açılan sayfada ikametgah belgenizi görebilirsiniz. İkametgah belgesini çıkarmak için sayfanın sağ üstünde çıkan 'Dosyayı İndir' butonuna tıklayarak belgeyi önce bilgisayarınıza indirip ardından çıkartma işlemini yapabilirsiniz.

Sonraki Haber