Dünyanın gelmiş geçmiş en sıkıcı videosu... Uykusuzluk çekenlere çare oldu!

Randy Smith geçen yıl hiç tanımadığı birinden mesaj aldı. Bir kadın, uyumasını sağladığı için ona teşekkür ediyordu.  Bu sayede YouTube yıldızını olduğunu anlayınca çok şaşırdı.

Son Güncelleme:

Florida'da emeklilik hayatı sürdüren Randy Smith'in 1989'da çekip VHS kaset formatında sattığı "Microsoft Word nasıl kullanılır?" konulu bir video "GELMİŞ GEÇMİŞ EN SIKICI VİDEO" başlığıyla video platformuna yüklenince 3 milyonu aşkın izlenme ve 11 bin yorum almıştı. 

Yorumlarda biri "Bu videonun beni kaç kere uyumamı sağladığını hatırlayamıyorum" derken bir başkası "Cenazemde bunun çalmasını istiyorum. Böylece insanlar ne kadar ilginç biri olduğumu unutmaz" ifadesini kullanıyor. 

Independent Türkçe'nin haberine göre, eskiden motivasyon konuşmacısı olan Smith'in düzgün ve rahatlatıcı sesi, uyuyamayanlara çare olmuş gibi görünüyor. Ancak kendisi bu durumu pek anlamlandıramıyor:

"Microsoft Word'le alakası olmayan biri, özellikle eski versiyonuyla ilgili bir videoyu neden izler, hiçbir fikrim yok."

UYKU İLACİ NİYETİNE DİNLENİYOR

Ancak bu konuda rakipleri de var. Televizyon programıyla resim yapmayı öğreten Bob Ross'tan, BBC'nin 5 saatlik deniz tahmin bültenine pek çok video, uyku ilacı niyetine dinleniyor. Bazıları yağmur ve okyanus sesleriyle, bazıları da spor müsabakalarının yorumlandığı programlarla rüyalar alemine gidiyor.

Kendini Mr. King diye adlandıran Şikagolu bir girişimcinin Northwoods Baseball Sleep Radio adlı podcast'i, hayali beyzbol maçları, takımları ve oyuncuları hakkında yorum yaparak dinleyicilerini uyutmayı hedefliyor. 

Benjamin Boster adlı 43 yaşındaki bir ABD'liyse kendisine söylenen "Çok sıkıcı bir sesin var" lafını kâra dönüştürüyor. "Uyuyamıyorum - Sıkıcı bir Podcast" (I Can’t Sleep - A Boring Podcast) adlı programıyla işinden kovulduğu ocak ayından beri ailesinin geçimini sağlıyor. 

Wikipedia makalelerini yavaşça okuyan Boster şöyle diyor: 

"Dinleyiciler şu meydan okumayla karşı karşıya: Tüm bölüm boyunca uyanık kalabilir miyim?
Sesli kitaplar ve hikayeler de bu amaçla kullanılabiliyor. Seslendirmeyi yapanlar, çabuk uyku getirdikleri için ün kazanabiliyor."

Bu tarz içerikler sunan Calm adlı uygulamanın yöneticisi Chris Mosunic tercih edilmelerinin sebebini böyle açıklıyor: 

İnsanlar iyi bir uykuyu sağlayacak araçlar arıyor. 'Yorgunum' kalıbı Google Trends'te 2023'te zirveye ulaştı. Tekrar tekrar aynı şeyi dinleyerek rahat ediyorlar. Hayatlarının diğer kısımlarındaki karmaşaya karşı sükuneti buluyorlar.

Sonraki Haber