Dünyanın en pahalı koyunu: 750 kuzu babası koyun Double Diamond'ın fiyatı rezidanslarla yarışıyor!

Uluslararası üne sahip koyun Double Diamond, dünyanın en pahalı koyunu unvanına sahip. Yakın zamanda 750 kuzunun babası olacak. İşte rezidans fiyatına koyunun hikayesi...

Son Güncelleme:

İskoçya'nın Lanark kasabasında yapılan İskoç Ulusal Texel Satışında Double Diamond (Çift Elmas) isimli Texel kuzusu 367 bin 500 sterline satılarak dünyanın en pahalı koyunu olmuştu.

Üç alıcının ortaklaşa satın aldığı hayvan uluslararası bir üne sahip ve meraklısı çok.

Üreme mevsimi boyunca oldukça faal olan Double Diamond'ın o dönemde konfora ihtiyacı oluyor. Başarılı bir çiftleşme döneminde yaklaşık 750 kuzunun dünyaya gelmesinde rol oynuyor.

Babası da prestijli bir koyundu

Double Diamond'ın babası da kendisi gibi prestijli bir koyundu ve değeri tam 65 bin sterlindi.

Haber Global'in elde ettiği bilgilere göre Double Diamond daha 11 aylıkken babasını gölgede bıraktı ve tam anlamıyla boynuz kulağı geçti. 367 bin 500 sterline alıcı bulan koyunun değeri TL olarak şu anda yaklaşık 5 milyon lira.

120 kilo ağırlığındaki Double Diamond, 1 metre boya sahip. Pahalı koyun yılın bir dönemini İngiltere'de bir dönemini ise İskoçya'da geçiriyor. Ancak koyunun bulunduğu adres güvenlik nedeniyle sır olarak tutuluyor.

"Gördüğümüz en güzel şey"

Double Diamond'ın sahipleri ise çok mutlu. Onun için "Gördüğümüz en güzel şey" ifadelerini kullanıyor. 5 ay önce rekor bir para ödeyerek aldıkları koyunlarından memnun olan çiftçiler koyunları için "Bakılması gereken bir şey" diyor.

Hayvanın sahipleri Double Diamond'ı halk açık bir yerde tutmanın onu strese sokabileceğinden endişeli olduğu için koyunu gözlerden uzak tutmaya çalışıyor. "Değerini bir hayvana anlatamazsın" diyen çiftçiler "Evden uzak olmaktan dolayı korkabilir ve insanlar ona dokunmak isterse bundan hoşlanmaz" şeklinde konuştu.

Kendi şampuanı var

Tabii bu Double Diamond'ı insanlardan uzaktaki kendi evinde şımartılmadığı anlamına gelmiyor. Yünü için özel boyası, bacakları ve kafası için 'beyazlatıcı' şampuanı var.

3 yatırımcının Double Diamond'ı satın almasının nedeni sadece güzelliği değil. Üreme gücüyle Double Diamond kendisi için harcanan paranın katbekat fazlasını sahiplerine kazandırıyor.

750 kuzu babası

3 yatırımcı her yıl kişi başı 250 kuzu alıyor. Hepsinin babası da Double Diamond. Diamond'un kuzuları Şubat 2022'de dünyaya gelecek.

Çiftçiler kuzular her yıl aynı harfle başlayan isimler veriyor. Geçen yıl D ile başlayan isimler verilmişti, Şubat 2022'de doğacak yavrulara da E ile başlayan isimler verilecek.

Ününe, statüsüne, dudak uçuklatan değerine rağmen Double Diamond, son derece mütevazı bir hayat yaşıyor. Gününün büyük bölümünü geviş getirerek geçiriyor. Kışın saman ve koyun yemi, yazın ise ot yiyor. Ona şampuanları dışında diğer hayvanlardan farklı davranılmıyor.

WhatsApp grubu bile var

Double Diamond'ın hamile bıraktığı bir koyunu geçtiğimiz günlerde 46 bin sterline satan yatırımcı çiftçiler, kış aylarında koyunu dışarı çıkartmıyor. Yazı ise yanında birkaç erkek koyunla birlikte dışarıda geçiriyor.

Üç çiftçi pahalı koyunları "Double Diamond" ile ilgili gelişmeleri kurdukları WhatsApp grubundan takip ediyor ve sürekli iletişim halinde kalıyor. Grubun adı da "Double Diamond"

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber