Dünyanın dört bir yanından o sırrı öğrenmeye gelecekler! Usta şeflerin biber dolmasına lezzet katan sırrı açığa çıktı
Hazırlanışı
İlk olarak biberlerin sap kısmını çıkarın ve temizleyin. Ardından soğanları küçük küçük doğrayıp tavada pembeleşene dek kızartın. Ardından tavaya çam fıstığı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra yıkanmış pirinçleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Son olarak kuş üzümü ve 1 bardak sıcak suyu ekleyerek ağzını kapatın. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatın.
Hazırladığınız iç harca baharat ve yeşillikleri ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra harcı biberlerin içine yerleştirin. Ağız kısımlarına kesilmiş domates parçlarını koyarak ağzını kapatın. Ardından biberleri tencereye dizin. Dolmaları yarısına gelecek şekilde su ekleyin ve kısık teşte suyunu çekene kadar pişirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.